Echipa de cercetare de la College London’s NERC Centre for Population Biology este de parere ca aceasta ultima descoperire sugereaza ca noile specii apar din ce in ce mai putin, pe masura ce numarul speciilor din regiune se apropie de numarul maxim pe care ecosistemul respectiv il poate suporta.
Pentru ca noile specii sa poata reusi, au nevoie sa isi ocupe propria nisa in ecosistem, fiind necesar un habitat specific si un anumit tip de mancare pentru a-si asigura supravietuirea.
Competitia intre specii inrudite pentru mancare si habitat devine din ce in ce mai intensa, pe masura ce numarul acestora creste, iar cercetatorii cred ca acesta poate fi un motiv decisiv in incetinirea evolutiei anumitor specii.
“Numarul de nise in orice regiune este finit, iar cercetatorii nostri se asteapta ca aceasta rata a evolutiei sa scada pe masura ce numarul de nise se micsoreaza”, explica Dr. Albert Phillimore de la College London’s NERC Centre for Population Biology.
“In esenta, se pare ca aceasta crestere a competitiei intre specii favorizeaza stabilirea unui numar limitat de specii care vor evolua.”
Sursa: Science Daily